Pagina ORAR a fost actualizata și conține orarul pentru anul scolar în curs (2024-2025)

Post vacant - ingrijitor-muncitor

Post vacant Salva.PDF

Ziua Eroilor - imagini

Anunţuri

❗️Anunț important!

Începând cu anul școlar🤗 2024-2025, în instituția noastră grupele de grădiniță vor funcționa cu program prelungit, având alocate două cadre didactice specializate în pedagogia învățământului preșcolar pentru fiecare grupă, cu programul între orele 07.00-17.00. Părinții interesați, pot  primi informații la sediul instituției, sau la numărul de telefon: +40 740 228 483.

Vă mulțumim pentru sprijin și colaborare!👨‍👩‍👧‍👦

Director, prof. Fetti Romana-Iulia

Etapa județeană a Concursului Național ,,Made for Europe”, la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva

Concursul Național „Made for Europe” a ajuns la cea de-a XVI-a ediție și este cuprins în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare ce se vor organiza și desfășura cu finanțare din partea Ministerului Educației în anul școlar 2023 – 2024. Acesta desfășoară cu respectarea Regulamentului specific aprobat cu numărul 25395 din 15.02.2023.
Concursul urmărește valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației, stimulând creativitatea, inovaţia și spiritul antreprenorial. Printre obiective, se regăsesc: valorizarea produselor realizate de către elevi și profesori, în cadrul proiectelor finanţate prin programe europene, crearea unui sistem alternativ de informare asupra produselor proiectelor finanţate prin programe europene, asigurarea de oportunităţi de promovare a produselor rezultate din proiectele finanţate prin programe europene, creşterea potenţialului de transferabilitate a produselor finale și, nu în ultimul rând, promovarea imaginii instituţiilor de învăţământ preuniversitar participante la concurs, deoarece produsul va fi însoţit de o prezentare generală a școlii şi de un rezumat al proiectului în cadrul căruia a fost realizat.
Concursul reprezintă o oportunitate unică de valorizare a proiectelor, de schimburi de bune practici, de diseminare a produselor realizate de elevi, de întâlnire de comunitate de învățare eTwinning/Erasmus+, dar și a altor proiecte cu finanțare externă.
Vineri, 22 martie 2024, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, sub coordonarea doamnei inspector Doina Macarie, a organizat etapa județeană a Concursului Național ,,Made for Europe”, la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva. La această etapă, au participat 24 de concurenți din 10 instituții de învățământ de pe raza județului Bistrița-Năsăud:
Grădinița cu Program Prelungit „Trenulețul Veseliei” Bistrița a prezentat proiectul „Developing green and outdoor skills in kinderkarten” și produsele „Activități și jocuri outdoor cu obiecte realizate din materiale reciclabile” „Jucării din materiale reciclabile”.
Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Bistrița a prezentat proiecul eTwinning certificat „Celebrate Europe, Celebrate eTwinning” ID: 139366” și produsul „Hartă colaborativă a Europei”.
Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița a prezentat proiectul „Antreprenoriat de succes în economia circulară” și produsul „Broșura cu cinci planuri de afaceri elaborate de elevii din grupul țintă”.
Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean a prezentat proiectul Erasmus+ KA1 Proiecte de mobilitate „E-Digital Academy”, proiectul Erasmus+ KA 2 Proiecte de parteneriat „Eco-Herit@ge Matters 2.0”, cu un video colaborativ, proiectul „EPAS-CNPR”, pentru Școli Ambasador ale Parlamentului European și produsul „Get to know the European Leaders!” și proiectul eTwninnng „Our sustainable holiday trip”, cu produsul „Joc educațional: Obiectivele de dezvoltare durabilă”.
Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud a prezentat proiectul pentru tineret „Vocathlon International Youth Exchange” și proiectul „Somwhere I Belong”, cu produsele care conștientizează asupra colectării selective și a producerii de energie solară și eoliană.
Școala Gimnazială Romuli a prezentat proiectul Erasmus+ KA1 Proiecte de mobilitate „Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools” și produsul „ROMULI-SMART, un viitor RRR (Reciclare și Reutilizare cu Responsabilitate)”.
Liceul Tehnologic Agricol Bistrița a venit în concurs cu proiectul de acreditare Erasmus, primul an de acreditare VET, și cu produsul „Jurnal de practică”.
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud a prezentat proiectul de parteneriat KA 2, „OPEN
YOUR MIND TO NEW TECHNOLOGIES” și produsul „Ecology is my style of life”.
Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva a prezentat proiectul de acreditare pe domeniul educație școlară, primii doi ani de acreditare, cu produsul „Jocul cu ozobotul în Europa”, proiectul de parteneriat KA 2 „Be Eco, Be Digi, Be In”, cu produsul „Vulcanul – experiment”, proiectul KA 2 Proiecte de parteneriat „N’euro nesting 3.0”, cu produsul „Lego explorator” și proiectul KA 2 Proiecte de parteneriat „High quality feedback” și produsul „Jocul emoțiilor”.
Produsele finale au fost evaluate de către un juriu alcătuit din următorii membri: inspector școlar pentru proiecte educaționale, prof. dr. Doina Macarie, inspector școlar pentru management instituțional, prof. Marioara-Felicia Bozga, inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Violeta-Gabriela Rogozan, prof. Maria Bârsan, prof. Ana Gordon, prof. consilier școlar Daniela-Maria Hudrea, prof. Carmen Szekely, prof. Iulia Istrate, prof. înv. primar Livia Matei, prof. Anca Lazaric.
Doamna inspector școlar pentru proiecte educaționale Doina Macarie a insistat asupra rolului educației ca unic mod de evoluție a unei societăți și i-a îndemnat pe tineri să adopte un comportament civic și să se implice în deciziile care îi privesc în mod direct. De asemenea, a felicitat coordonatorii de proiecte și profesorii implicați în derularea acestora, având în vedere complexitatea și efortul care aduce și multe satisfacții.
A adresat mulțumiri doamnei director Romana Fetti pentru găzduirea acestui valoros concurs și a felicitat-o pentru că derulează multe proiecte, mai ales că școala deține acreditare pe domeniul educație școlară, până în anul 2027, datorită implicării ambasadorului Erasmus și eTwinning Vasilica Găzdac, care a coordonat organizarea acestei ediții a concursului.
A mulțumit colegilor profesori din școală pentru eforturile depuse, pentru sprijinul și timpul investite în buna organizare a evenimentului. În plus, a mulțumit în mod special creatorului popular Virginia Linul pentru găzduirea ceremoniei de premiere. A ținut să evidențieze implicarea și prezența ambasadorilor Erasmus și Etwinning: Emeșe Cîmpean, Flavia Precub și Ionela Lazea.
Doamna inspector școlar pentru management instituțional Marioara Bozga a remarcat evoluția participanților și ridicarea standardului concursului, pe care a motivat-o prin desfășurarea etapei naționale a concursului care, în anul școlar trecut, a avut loc în județul Bistrița-Năsăud, în perioada 25 – 29 aprilie. „Elevii au înregistrat un progres vizibil și au știut mai bine să își gestioneze emoțiile, fapt ce a condus la o competiție extrem de strânsă”.
Domnul inspector școlar general Mircea Cristian Nicula a transmis succes tuturor participanților și a felicitat instituțiile de învățământ care derulează proiecte, menționând că acesta reprezintă un criteriu de evaluare și recunoaștere a școlii în comunitate și a sfătuit elevii să demonstreze că sunt cei mai buni la învățătură.
Într-o atmosferă festivă și într-un cadru desprins de pe meleagurile lui George Coșbuc și ale lui Liviu Rebreanu, s-au acordat premii, iar elevii care au obținut punctajul cel mai mare vor participa la etapa națională care se va desfășura, în perioada 24-27 aprilie, la Râmnicu Vâlcea.

Mult succes tuturor!

Etapa județeană a Concursului Național ,,Made for Europe”, la Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva | Răsunetul (rasunetul.ro) 

Astăzi, 11.02.2024,  o parte din profesorii din școala noastră au fost prezenți la evenimentul de debut al proiectului inedit ,,Caravana Reciclării Creative'', proiect care urmează să fie implementat în perioada următoare pe 5 zone de activitate: 1.Colectare selectivă, 2. Păsări fericite, 3. Grădina minunată, 4. Lecturi inspirate, 5. Reciclate și-napoi la lume date.

 Le dorim mult succes colegilor profesori din echipa de implementare, iar copiilor multă creativitate în realizarea activităților.

Burse  an școlar 2023-2024


Burse_Salva (1).pdf